Saturday, July 4, 2009

XDream II osavõistlus Väätsal.

Olen nüüd terve nädala mõelnud, kuidas kirjeldada seda, mis võistlusel toimus. Kuidas kirjeldada massipsühoosi stardis, kus peale stardipauku kaarti lugesid ainult esimesed, sest järgnevatel ei olnud lihtsalt ruumigi kaarti lahti teha. Või kuidas kirjeldada öist rabaetappi, kus jumalad X ja Dream sosistasid kõrva, et ära sinna poole astu, muidu oled rinnuni laukas. Ja sõbrad peavad korraldajate soovitatud 10 m nööri kasutusele võtma. Või kuidas otsida valges alas keskmist kraavide risti. j.n.e. j.n.e.
Aga et kõik ausalt ära rääkida, kuidas oli, pean ma alustama sellest, et jõudis kätte laupäev 27. juuni. Ja sõbrad Aigar, Rain ja Aivar läksid seiklema Kesk Eesti looduskaunisse piirkonda. Seikluskeskus oli ülesse seatud Türi-Allikul ,Pärnu jõe maalilisel kaldal, ehk siis Veskisillal.
Enne starti tahtis peajumal Taara koos käsilaste Kõu ja Piksega kogu üritusele vee peale tõmmata, kuid peale mõningat sabistamist ja ehtsat vikerkaart (topelt), Taara halastas meile ja andis võistluseks väga hea ilma. Sellest, kuidas võistlusel andmine käis, kirjutas Aigar. Mina kirjutan võistluse nendest seikadest, mis eredamalt meelde jäid.
Start. Ratturid olid, kui sigud pütis. Siit korraldajatele väike märkus, võiskondade vahe peaks olema natukene suurem.
Öine raba, kus terve raba oli tulukesi täis. Eriti siis, kui esimene ots liikus punkti 14 ja taganttulijad punkti 10.
Kanuusõit allavoolu. Vettehüpe tornist - selleaasta esimene ujumine. Kaasvõistlejad nagu koprad üle jõe ujumas. ja kusjuures korduvalt. Ja tagasiteel ise sama tegemas.
Jalgsietapi pokuralli. Kus tarnamätaste peal liikuda ei õnnestunud ja nende vahel samuti mitte. Sest kogu see läbikäinud mass oli kõik poriseks sõkkunud. Ja ühe koha peal oli pokuga jalgpalli mängitud.Pokudest on lähemalt kirjutanud Ann Marvet.
Veealad, kus esimest korda elus sai eskimot mängitud. Ei õnnestunud.
Ja muidugi viimane etapp, kus vaatamata peaaegu koomas võistkonnakaaslasele õnnestus saavutada 14. etapiaeg.
Kuna minu fotoaparaat ei ole veekindel, siis lisan juurde enne starti tehtud fotod.
Nendel fotodel valmistuvad siis rajale minekuks Rain ja Aigar.
Siin aga sain objektiivi Vennad Taivered, kes tulid auhinnalisele viiendale kohale. Poleks Ilmar nende liikumist takistanud, siis oleksid nad vist esimesekski ennast paugutanud.

No comments: