Tuesday, February 3, 2009

Winter xdream 5 Pannjärvel.

Niisis, olen oma juttudega jõudnud talvisele Xdreamile. Toimus see siis 01.02 Pannjärvel ( juhul kui mõni veel ei tea). Lubadus võistkonnas kaasa teha sai antud sellel ajal, kui võistluseni oli jäänud 10 päeva, Viru maraton oli edasi lükatud ja ilmateade lubas kuni Tamsalu maratonini sula. Aga peale lubaduse andmist hakkas 10 päeva ilmaennustus näitama lund ja külma ilma, mis lõpuks ka tõeks osutus. Seega Tamsalu maraton toimus ja toimus ka Xdream, sest sellel võistlusel ei ole oluline lumi, külm, vihm ja mida iganes.
Ja saabus 1 veebruar. Väljasõit kl. 6.55 sattus kahtluse alla , kui selgus, et autol on kinni külmunud juhi uks ja pagasi luuk. Aga suuskade paigutamine on võimalik ka salongi ja juht ronib rooli ka kõrvalistuja uksest. Seega õnnestus kõigil ilusti autosse mahutada, lisaks tuli veel Kaido sõber ja liikusimegi Tartust minema.
Teel näitas termomeeter 21 külmakraadi. Pähe tulid mustad mõtted, ilm ju nõnna külm. Aga stardi hetkeks oli juba 18 raadi ja vastupunnimist enam ei olnud.
Võistkonnas olime seekord Kaido, Aigari ja minuga. Olime otsustanud, et rajale läheme suuskadega, et Kaidol ja Aigaril vaja War 2009-ks harjutada. Minu nõudmisel sai vahetusalasse siiski ka jooksutossud viidud, kuid need jäidki teatud põhjustel kasutamata.
Siinkohal ei räägi ma punktide läbimise järjekorrast või nende summast, vaid kirjeldan lihtsalt mõnda isiklikku kogemust.
Riietus oli sobiv, külm ei hakanud. Kiirema tempo puhul oleks isegi palav hakanud. Kus suusatada oli võimalik ( suusarajad, järvede jää, lagedad väljad) oli see täitsa nauditav. Järvel ei olnud isegi keppe kätte vaja, piisas rahulikust uisusammust. Aga punktide võtmine suuskadega oli juba keerulisem. Liikumine mööda kinnikasvanud metsasihte oli aga juba raskem. Suusad takerdusid võssa, oksad tungisid näkku, kiirus kukkus meeletult. Roostikus tuli jälle siili anektoot meelde, et kus siil jookseb ümber kasteniiske tammepuu. Kes täpsemalt tahab teada, et mis seos selle anektoodiga on, siis peab küsima suuliselt.
Kurb oli kõige selle juures see, et peale kahte tundi külmusid suusad saabaste külge kinni ja kõik punktid tuli võtta suusad jalas. Ka karjääri alla ronimisel.
Aga üldiselt tuleb ettevõtmine õnnestunuks lugeda.

3 comments:

Helle said...

Kadri tahaks siinkohal lugeda ka sellest, kuidas te neist kehvema tulemuse saite :P

Kaido said...

Kadrist saime kehvema tulemuse seetõttu, et:
1. Kadri oli väga tubli
2. meil tegelikult määrimine ebaõnnestus

kadri said...

oi poisid-poisid, ole sa 94 või 98 aga teile on ikka mega mõnus tunne ära teha :)