Monday, January 26, 2009

Seiklusporri meistrivõistlused Võrumaal.

25 jaanuaril toimusid Seiklusporri meistrivõistlused seiklussprindis Sulbis Võrumaal.
Antud võistlusele eelregistreerisusid järgnevad võistlejad:
Kaido Hallik, Kristjan Karabelnik, Eduard Taivere, Artur Taivere, Maret Vaher,Aigar Sirel.

Eellugu.

Peale Icebugi 2009 võttis minuga ühendust Kaido ja küsis, kas kahe nädala pärast saan korraldada ürituse? Kuna eelmise aasta Märtsist oli kogemus olemas ja kaartide saamine, ning töötlemine ei vajanud enam nii pikka ettevalmistust, olin nõus.

Otsustasin, et seekordne tegevus toimub Sulbist lõuna poole. Et eelmise aasta osalejatel ei tekiks dejavud(Kärgula, Kooraste piirkond olid eelmisel üritusel kasutuses).
Samuti sai paika pandud, et planeeritav rada oleks lühem, kui tavaliselt( Kaido planeering eelmisest hooajast a 4 h= võitjaaeg 6,5 h).
Nende lähteandmetega panin lihtsa raja paika, konsulteerisin veel Hellega ja lasin kaartid reedel välja trükkida. Hellega oli veel kokkulepe, et aitab punktid ka maha panna.
Ettevalmistus.
Laupäev külastasin kaubandust, et mitte head tava rikkuda ja varusin toitlustuseks vajalikku.
Pakkisin kaasa lisaülesandeks vajalikud abivahendid ja peale keskpäeva jõudsin lähtepunkti. Kui Helle kohale jõudis, vaatasime kaarti ja märgistuse üle ja hakkasime rada maha panema.
Helle ratta osa ja mina jooksurada. Märgistuseks kasutasime kollast märkelinti, millele sai iga punkti jaoks eraldi täht peale kirjutatud.
Raja mahapanek.
Rada oli plaanitud rattal ~20 km ja jooksu ~6 km.
Rattakaartina oli Eesti põhikaart 1:20 000 ja jooksuks Põhikaart 1:10 000. Jooksukaarti punktid said märgitud mustvalgele väljatrükile.


Maastik: metsa all joostav, lagedatel lumi põlvini. Vaatamata märgitud teedele autoga igalepoole ligi ei pääsenud. Osa punkte tuli käigult ringi mängida. Viimaseks punktiks jäi nr7 ja see juba üsna hämaras. Metsa all kaarti lugeda enam ei näinud. Korra tuli ka auto labidaga välja kaevata. Rattarajal oli Helle sama teinud. Ütles, et Neutrogena kreemi oleks vaja olnud. Aitäh Hellele!Õhtul valmistasin kaartid lõplikult ettee, tegin parandused ja legendid. Õhtul helistas veel Kadri ja küsis, kas jooksurajale veel pääseb? Ikka pääseb.

Võistluspäev.

Hommikul sättisin lisaülesande julgustused paika ja saigi kell 10.00. Esimestena olid kohal Vennad Taivered. Siis Kaido ja viimastena Aigar, Kristjan ja Kadri. Maretile tuli protokolli kirjutada kahjuks DNS. Esimesena tuli sooritada lisaülesanne: Kuivanud Tammel oksa saagimine.

Stiilinäide Kaido tegutsemisest. Rajal kogetust kirjutavad osalised kindlasti ise. Peale rajalt saabumist, pidid osalised kokku panema punktides olnud tähtedest aja ja koha. Lõpptulemus siis selline.
Puu Ratas ja jooks Mõistatus
Eduard 0:04:12 3:58:00 0:06:22
Artur 0:05:00 3:58:00 0:06:22
Kaido 0:07:49 4:32:00 0:08:15
Aigar 0:07:40 4:32:00 0:08:15
Kristjan 0:04:44 3:48:00 0:07:04
Kadri - 3:09:00 1/5 RJ 0:07:04

Loodan, et kõik osalised jäid rahule.


1 comment:

kristjan said...

Osaline kristjan jäi vägagi rahule. Hea planeeringuga füüsiliselt raske seikluslik rada:P
Ja tervis läheb ainult paremaks, päriselt ka!
Tänud